Κύπρος στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αγώνων Πολεμικών Τεχνών με την Ειρήνη Κοντού να Εκπροσωπεί το Καράτε

Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Μετά από δέκα χρόνια απουσίας, το Καράτε επιστρέφει δυναμικά στο πρόγραμμα των Παγκόσμιων Αγώνων Πολεμικών Τεχνών(World Combat Games 2023), που θα λάβουν χώρα τον επόμενο Οκτώβριο στο Ριάντ. Η διοργάνωση συγκεντρώνει πάνω από 2.500 αθλητές και αξιωματούχους από 35 διαφορετικές πολεμικές τέχνες και αθλήματα.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς αθλητές βρίσκεται και η Κύπρια Ειρήνη Κοντού, η οποία πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -50Kg στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία. “Η συμμετοχή της Ειρήνης είναι μια τεράστια επιτυχία και ένα μεγάλο βήμα για το Καράτε της Κύπρου”, δήλωσε εκπρόσωπος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε.

Το Καράτε, που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τον κόσμο των πολεμικών τεχνών στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα διεξαχθεί μεταξύ 20 και 21 Οκτωβρίου και θα περιορίζεται σε αθλητές κάτω των 21 ετών. “Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των ελίτ αθλητών και των τοπικών κοινοτήτων”, ανέφερε ο διοργανωτής της εκδήλωσης.

Με τον τελευταίο γύρο των αγώνων να έχει διεξαχθεί το 2013 στην Αγία Πετρούπολη, της Ρωσίας, οι προσδοκίες είναι υψηλές. “Τα βλέμματα θα είναι καρφωμένα στην Ειρήνη Κοντού και άλλους κορυφαίους αθλητές, καθώς θα αγωνίζονται για τη δόξα στην πιο πρεστιζόμενη σκηνή των πολεμικών τεχνών”, κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε.

https://www.actioninsports.com/kypros-sto-epikentro-ton-pagkosmion-agonon-polemikon-technon-me-tin-eirini-kontoy-na-ekprosopei-to-karate/