Η Κύπρος Κατακτά την Πρώτη Θέση στο 9ο Πρωτάθλημα Καράτε των Μικρών Χωρών της Ευρώπης και ετοιμάζεται για το Karate 1-Series A στη Λάρνακα

Η Κύπρος Κατακτά την Πρώτη Θέση και Αναδεικνύεται Σημαντικός Αθλητικός πυρήνας στο Καράτε της Ευρώπης
Λουξεμβούργο, 17 Σεπτεμβρίου 2023 – Το εντυπωσιακό ταλέντο και η αφοσίωση των Κυπρίων αθλητών καράτε επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μία φορά στο 9ο Πρωτάθλημα Καράτε των Μικρών Χωρών της Ευρώπης, που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι αθλητές της Κύπρου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε αυτό το πρωτάθλημα εντυπωσιακά αποτελέσματα: 22 χρυσά, 17 αργυρά και 34 χάλκινα μετάλλια. Αυτό το αποτέλεσμα έφερε την Κύπρο στην πρώτη θέση βαθμολογικά, μπροστά από το Λουξεμβούργο, που ήταν και οι διοργανωτές του πρωταθλήματος.

Αλλά πέρα από τα αθλητικά επιτεύγματα, η παρουσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε ξεχώρισε και για άλλους λόγους. Η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μαρίνα Χατζημανόλη, παραβρέθηκε στην προπόνηση των αθλητών, προσφέροντας την ανεκτίμητη υποστήριξή της. Η παρουσία της αποτέλεσε σημαντική ένδειξη της στήριξης που παρέχει η Κυπριακή κυβέρνηση στον αθλητισμό και την προαγωγή των αθλητικών ταλεντών της χώρας.

Η Μαρίνα Χατζημανόλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε: “Είναι σημαντικό για την Κύπρο να στηρίζει τους αθλητές της σε κάθε επίπεδο και να προωθεί τον αθλητισμό ως έναν βασικό πυλώνα για την υγιή ανάπτυξη των νέων.”

Με τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα και τα εκπληκτικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, η Κύπρος αποδεικνύει πως είναι ένας αξιόλογος αθλητικός εταίρος στη διεθνή σκηνή, και αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες διοργανώσεις.

https://www.actioninsports.com/i-kypros-katakta-tin-proti-thesi-sto-9o-protathlima-karate-ton-mikron-choron-tis-eyropis-kai-etoimazetai-gia-to-karate-1-series-a-sti-larnaka/