Επιτυχίες για την Κύπρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε στη Βουδαπέστη

Βουδαπέστη, 29 Οκτωβρίου 2023 – Με κεφάλι ψηλά επιστρέφει η Εθνική Ομάδα Καράτε της Κύπρου από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας συνολικά πέντε σημαντικές νίκες στον αγώνα.

Εξέχοντας στην κατηγορία των -84kg, ο Λοίζος Βασιλείου διακρίθηκε με δύο επικρατήσεις, επιβεβαιώνοντας την αθλητική του αριστεία κερδίζοντας τον Ιρανό πρωταθλητή, που αγωνίζεται με την RKT-refugee karate team, και τον Σέρβο πρωταθλητή. Ο Δημήτρης Δημητριάδης, επίσης, έκλεψε τις εντυπώσεις με μια εντυπωσιακή νίκη επί του Αμερικανού πρωταθλητή.

Η εθνική ομάδα γυναικών έλαμψε επίσης στη σκηνή, κερδίζοντας δύο νίκες στο ομαδικό αγώνα εναντίον Πορτογαλίας και Ρουμανίας. Αθλήτριες όπως η Ειρήνη Κοντού και η Θεοδοσία Γιαμούκη οδήγησαν την ομάδα σε αυτές τις νίκες, συνεισφέροντας αποφασιστικά και αποδεικνύοντας την υψηλή επίπεδο ανταγωνισμού της Κύπρου στο καράτε.

“Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους και την αδιάκοπη προσπάθεια,” δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, κ. Αντρέας Βασιλείου. “Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν απόδειξη της αφοσίωσης, της δύναμης και του πνεύματος των αθλητών μας.”

Ειδική μνεία αξίζει στους εθνικούς προπονητές Νικόλα Βατυλιώτη και Δημήτρη Δημητρίου για την καθοδήγηση και την ατελείωτη στήριξη προς την εθνική ομάδα, καθώς και στον διεθνή διαιτητή Μάριο Βατυλιώτη που αναγνωρίστηκε με την άδεια διαιτητή Α.

Στο πλαίσιο του Κογκρέσου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη την 23η Οκτωβρίου, η Κύπρος εξασφάλισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Karate 1 Series A του 2024, ενισχύοντας τη θέση της ως κορυφαίου αθλητικού προορισμού.

Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, η ομάδα και οι προπονητές της είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά και τις προσπάθειες, στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στα επερχόμενα διεθνή συνέδρια. Το πνεύμα, η δύναμη και η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι αυτό που τους οδηγεί σε αυτή την πορεία επιτυχιών.

Αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την κρίσιμη υποστήριξη των χορηγών μας, που παρέχουν ανεκτίμητη βοήθεια σε όλες τις φάσεις της προετοιμασίας και του ανταγωνισμού. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς τον ΚΟΑ, την Fxview, τον ΟΠΑΠ Κύπρου, την Robomarkets και την mcm digital prints & signs για την αφοσίωση και την πίστη τους στην αθλητική μας αποστολή. Η γενναιοδωρία και η δέσμευσή τους έχουν επιτρέψει στους αθλητές μας να επικεντρωθούν πλήρως στους στόχους τους, εξοπλίζοντάς τους με τους απαραίτητους πόρους για να επιτύχουν στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτοί οι οργανισμοί δεν υποστηρίζουν απλώς τους αθλητές μας, αλλά συμβάλλουν ενεργά στην προαγωγή της υγείας, της ευεξίας και των αξιών του αθλητισμού σε όλη την Κύπρο.”

Με αυτόν τον τρόπο, αποτίουμε φόρο τιμής στην ανεκτίμητη συμβολή των χορηγών στις προσπάθειες και τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας καράτε.

https://www.actioninsports.com/epitychies-gia-tin-kypro-sto-pagkosmio-protathlima-karate-sti-voudapesti/