Μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας καράτε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σαντιάγο της Χιλής.

Μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας καράτε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη 23-27 Οκτωβρίου στο Σαντιάγο της Χιλής.

Ο απολογισμός είναι ο καλύτερος που είχε ποτέ εθνική ομάδα μας καράτε σε τέτοιου επιπέδου πρωτάθλημα το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι διεξάγεται κάθε δύο 2 χρόνια υπό την παγκόσμια ομοσπονδία καράτε.

Ο Λοΐζος Βασιλείου έφερε την πολύ τιμητική 5η θέση στην κατηγορία cadets (14-15) -70kg με 3 νίκες χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο στις σημαίες παρά την ισοπαλία 3-3.

Την πολύ τιμητική θέση έφερε επίσης ο Μάρκος Τσαγγαράς στην κατηγορία U21 -67kg με 3 νίκες ενώ μπορούσε να περάσει και στον επόμενο γύρο.

Η Άνθια Στυλιανού κατετάγη μεταξύ 11-16ης θέσης με 2 νίκες επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή της αγωνιστική κατάσταση στην κατηγορία Juniors (16-17) -59kg.

Ο Ορέστης Αδάμ, ο μόνος που αγωνίστηκε εκ μέρους της Κύπρου στο αγώνισμα kata, κατετάγη στην 23η θέση αφήνοντας πίσω μεγαλύτερες χώρες με παράδοση στο kata.

Η Αθηνά Κοκκινίδου αγωνιζόμενη στην κατηγορία cadets (14-15) -54kg κατετάγη στις 32 της κατηγορίας της με 1 νίκη.

Η Ειρήνη Κοντού παρά τη μεγάλη της προσπάθεια για πρόκριση στον 2ο γύρο έχασε με 2-1 απο την πρωταθλητρια του Καζακσταν λαμβανοντας υποψη οτι για πρωτη φορα αγωνιζοταν στην κατηγορια Junior.

Ο Συμεών Παρπούνας παρά την ισοπαλία που έφερε 2-2 λόγω του κανονισμού senshu δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο.

Η Ελίνα Παπαγεωργίου παρά την προσπάθεια της κατά την τελευταία μέρα των αγώνων έχασε έναντι της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και δεν προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Όλοι μας οι αθλητές αγωνίστηκαν με πολλή αυτοπεποίθηση και σθένος για την νίκη και εκπροσώπησαν επάξια την Χώρα μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εθνικό προπονητή Στέφανο Μαρνέρο που συνόδευσε και καθοδήγησε σε αυτό το πρωτάθλημα τους αθλητές μας. Ευχαριστίες και στους γονείς συνοδούς που στήριξαν τους αθλητές μας όλες αυτές τις μέρες.

Το κυπριακό καράτε έγραψε ιστορία και πλέον έχει τοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη του καράτε ως υπολογίσιμη δύναμη έναντι οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους αθλητές και προπονητές που με τις προσπάθειες τους έχουν ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο του Κυπριακού καράτε.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας ΚΟΑ και ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ.