Χάλκινο Μετάλλιο η Ειρήνη Κοντού στην -50kg στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Μοναδική η επιτυχία του Κυπριακού Καράτε με την πρωταθλήτρια Ειρήνη Κοντού όπου κατάκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -50Kg στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία. Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια και θεωρούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ευρώπης.

Η πρωταθλήτρια μας κέρδισε 3-0 την Ουκρανή Κατερίνα Κρίβα, στο δεύτερο με 4-0 την Πολωνή Μαρία Ντέπτα και στον τρίτο έχασε με 1-0 από την Αυστριακή Μπετίνα Πλανκ.

Η Ειρήνη Κοντού τερμάτισε στη 2η θέση του Pool Β και στον πρώτο ημιτελικό αντιμετώπισε την Ιταλίδα Ερμίνια Περφέτο όπου χάσαμε με (1-0) για την πρόκριση για τον τελικό.

Η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου από την πρωταθλήτρια μας είναι τεράστιο γεγονός γιατί η Κύπρος στο καράτε πρώτη φορά έχει πάρει μετάλλιο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας καράτε Αντρέας Βασιλείου και τα μέλη του Δ.Σ εύχονται πολλά συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια μας Ειρήνη Κοντού, στον προπονητή της Νικόλα Βατυλιώτη και στους γονείς της για την συνεχόμενη στήριξη. Θερμές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του ΚΟΑ Αντρέα Μιχαηλίδη, το μέλος του Δ.Σ ΚΟΑ Ανδρόνικο Ανδρονίκου, το μέλος του Ε.Σ ΚΟΕ Οδυσσέα Πατσαλλίδη και τον αρχηγό της Κυπριακής αποστολής τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και μέλος του Ε.Σ ΚΟΕ Γιώργο Παπαγεωργίου για την παρουσία τους στους Αγώνες και την στήριξη τους. Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Χρυσοστόμου, το Ε.Σ ΚΟΕ, τους λειτουργούς ΚΟΕ που επιμελήθηκαν με επιτυχία την αποστολή του Καράτε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.