Χάλκινο μετάλλιο για την Ειρήνη Κοντού στα Combat Games στη Σαουδική Αραβία

Στα πλαίσια των εντυπωσιακών Combat Games που πραγματοποιήθηκαν στη Σαουδική Αραβία, η Κύπρος είχε κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη. Η αθλήτριά μας, Ειρήνη Κοντού, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -50kg, αφήνοντας το ακατάληπτο έργο της στο Combat Cames Riyadh 2023.

Η διαδρομή προς τη νίκη δεν ήταν εύκολη για την Ειρήνη Κοντού και την Κυπριακη ομάδα. Αρχίζοντας με τρεις αγώνες στη φάση των ομίλων, αντιμετωπίσαμε τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Κολομβιανή. Με δύο νίκες στο ενεργητικό μας, κερδίσαμε τη δεύτερη θέση στον όμιλό μας και επρόκειτο να αναμετρηθούμε στα ημιτελικά με την πρώτη του άλλου ομιλού, την Αλγερία.

Ο ημιτελικός αγώνας αποδείχθηκε ακόμη πιο απαιτητικός, καθώς αντιμετωπίσαμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αλγερία. Παρά τη σθεναρή προσπάθεια, τελικά χάσαμε με σκορ 3-0, αλλά η Ειρήνη Κοντού και η Κυπριακή ομάδα δεν σταματούν εδώ.

Το μήνυμα του προπονητή μας, Νικόλα Βατυλιωτης, είναι σαφές και συναρπαστικό. Αναφέρει ότι συνεχίζουν να στοχεύουν στα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις και είναι περήφανος για την εξαιρετική χρονιά που βιώνουν, με το 6ο μετάλλιο που κατακτήθηκε μέσα στο 2023.

Όσον αφορά το μέλλον, η Κυπριακή ομάδα έχει ακόμη μεγάλους στόχους. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι στον ορίζοντα και αναμένουμε τα καλύτερα. Και μετά από αυτό, το 2023 φέρνει περισσότερες προκλήσεις, με το Series A στην Πορτογαλία και το Youth League U21 στη Βενετία.

Η Κυπριακή ομάδα συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγείται από την αφοσίωση και την αγάπη για την πολεμική τέχνη, και αναμένουμε με ανυπομονησία τις μελλοντικές της επιτυχίες.

https://www.actioninsports.com/chalkino-metallio-gia-tin-eirini-kontou-sta-combat-games-sti-saoudiki-aravia/