Ιστορικές Κυπριακές Επιτυχίες στο Πρωτάθλημα Karate 1 Series A – Larnaca 2023

Το διεθνές Πρωτάθλημα Karate 1 Series A – Larnaca 2023 σημείωσε μια επιτυχημένη ολοκλήρωση, αφήνοντας πίσω του αξέχαστες στιγμές και πολλούς λόγους για πανηγυρισμούς. Αυτό το διεθνές γεγονός όχι μόνο προσέλκυσε αθλητές από 70 διαφορετικές χώρες, δημιουργώντας έναν ανταγωνιστικό χώρο, αλλά καθιέρωσε επίσης την Κύπρο στον καρτέλα του παγκόσμιου καράτε με δύο ιστορικές επιτυχίες από δύο θαρραλέες κύπριες αθλήτριες.

Στο Πρωτάθλημα Karate1 Series A – Larnaca 2023, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, οι συμμετέχοντες από 70 χώρες και 12 γεωγραφικές περιοχές παραδόθηκαν σε έναν αναμενόμενα υψηλό αθλητικό ανταγωνιστικό πρόγραμμά, δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών ανήλθε σε εντυπωσιακά 807 καρατέκα.

Όμως, οι αληθινές στιγμές δόξας προήλθαν από τις δύο κύπριες αθλήτριες, Ειρήνη Κοντού και Θεοδοσία Γιαμούκη, που κατάφεραν να κατακτήσουν την προσοχή και τον σεβασμό του παγκόσμιου καράτε με τις επιδόσεις τους.

Η νεαρή αθλήτρια, Ειρήνη Κοντού, ανέδειξε το ταλέντο της και κατέκτησε το πρώτο χάλκινο μετάλλιο για την Κύπρο στο Karate 1-Series A της Λάρνακας. Σε έναν τελικό αγώνα που διακρίθηκε για την αγωνία, κατάφερε να κερδίσει την αντίπαλό της, την πολωνέζα Epta Maria, αναδεικνύοντας το όνομά της στην παγκόσμια καρατέκα σκηνή.

https://www.actioninsports.com/istorikes-kypriakes-epitychies-sto-protathlima-karate1-series-a-larnaca-2023-video/