Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε συγκέντρωσε ταλέντα σε Διεθνές Καμπ και Πρωτάθλημα Καράτε στον Αγρό

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε Πραγματοποιεί Επιτυχημένη Διοργάνωση με Διεθνή Συμμετοχή και Ενθαρρύνει την Προώθηση του Αθλήματος
Άγρος, Κύπρος, 27 Αυγούστου 2023 — Το χαρακτηριστικό κυπριακό χωριό του Άγρους μετατράπηκε σε μια αρένα πολεμικών τεχνών το προηγούμενο σαββατοκύριακο, με τη διοργάνωση του 12ου Διεθνούς Καμπ και Πρωταθλήματος Καράτε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε. Η τριήμερη εκδήλωση, από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, έφερε στο προσκήνιο ταλέντα από Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ και, φυσικά, την Κύπρο.

Επιδόσεις και Επιτεύγματα της Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, κ. Ανδρέας Βασιλείου, στην επίσημη παρουσίαση της εκδήλωσης την Παρασκευή, τόνισε την ικανότητα της ομοσπονδίας να υπερβαίνει τα όρια της δυναμικότητάς της, παρά το σχετικά μικρό της μέγεθος. “Είμαστε μια ομοσπονδία με περιορισμένους πόρους, αλλά έχουμε καταφέρει να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς σε πολλές προκλήσεις,” δήλωσε, αναφέροντας την επιτυχημένη διεξαγωγή του καμπ με τη συμμετοχή 150 αθλητών από διάφορες χώρες.

Συμμετοχή της Κύπρου σε Επερχόμενες Διεθνείς Διοργανώσεις Καράτε
Από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, το Καράτε θα συμμετέχει στους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν για τρίτη φορά στην Κρήτη, Ελλάδα. Η Κύπρος είναι προνομιούχα και πάλι να έχει 4 αθλητές που θα συμμετέχουν στο “Kata Beach”. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αγώνες.

Συνολικά, στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 14 χώρες, με 25 αθλητές στους άνδρες”Senior Male Kata” και 24 στο γυναικείο “Kata”. Ωστόσο, η Κυπριακή Ομοσπονδία θα συμμετάσχει με τη μεγαλύτερη αποστολή στο 9ο Πρωτάθλημα Μικρών Κρατών της Ευρώπης στο Λουξεμβούργο, από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το γεγονός θα συμμετάσχουν εννέα χώρες με 500 αθλητές, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική εργασία που έχει γίνει τα τελευταία εννέα χρόνια από τα μικρά κράτη της Ευρώπης στην υποστήριξη των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η Κύπρος διοργανώνει ένα από τα πρωταθλήματα Series A στη Λάρνακα, από τις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου. Η εγγραφή για τη διοργάνωση θα κλείσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Επί του παρόντος, 73 χώρες έχουν εγγραφεί με σχεδόν 900 αθλητές. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αθλητών είναι 880.

Συμμετοχή Αξιοσημείωτων Φορέων

Εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο του καράτε και του αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση, μεταξύ των οποίων ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Οργανισμού Αθλητισμού, ο κ. Javier Escalante, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της WKF, αλλά και διαιτητές και προπονητές από διάφορες χώρες, όπως ο Γερμανός εθνικός προπονητής κ. Noah Bitch, η Selene Guglielmi από την Ιταλία και ο κ. Γιώργος Ζάνος από την Ελλάδα.

https://www.actioninsports.com/i-kypriaki-omospondia-karate-sygkentrose-talenta-se-diethnes-kamp-kai-protathlima-karate-ston-agro/